Bu Yol Şampiyonluk Yolu

Beşiktaş: 3  -  Trabzonspor: 0
2014-2015 Süleyman Seba Sezonu - 12.Hafta


Bu Yol Şampiyonluk Yolu
Konya'ya, maça gittim. Hafta boyu "bu Trabzon'da bireysel performansı yükselen tehlikeli adamlar var, bizde ise vasatı aşan az, yenerler bizi" diye düşünmüştüm. Sonra Trabzonluların da böyle düşüneceği aklıma geldi! "Henüz takım olamadılar, bir arada takım halinde oynayamıyorlar, buna rağmen 'olduk' sanıp havaya girerse rahat yeneriz" diye ümitlendim maç sabahı.

Orta sahada Veli ve Atiba rakibin bütün bağlantılarını kesti. Hemen her kafa topuna dokunmayı başaran Cardozo ile arkadaşlarının arasına hep Veli, Atiba, Ersan, Pedro girdi. Motta Bosingva'ya hücumda nefes aldırmadı. Demba Ba rakip stoperleri tedirgin/huzursuz etti hep. Sosa bir harikaydı. 'O kadar oyun görüşü ve zekası yüksek ki O'na ayak uydurabilen 1-2 hücumcu orta sahamız olsa herkesi dağıtırız' diye düşündüm izlerken. Arkadaşlarını çok iyi yönlendiriyor, kendi de her yere koşuyor. Her yerde Sosa vardı sahada.

Töre ve Olcay ilk yarı iyi ikinci yarı vasattılar. Töre ikinci yarı Olcay'a göre biraz daha hareketliydi ama kale ağzında kaçırdığı golden sonra kendine gelemedi. Bunun ezikliğini atabilmek için çabalarken 2-3 önemli hata daha yaptı. Gücü bitmişti çünkü.

Diğer oyuncularımız vasattı. Daha doğrusu herkes görevini yapmaya çalıştı. Takım oyunu oynamaya çalıştılar. Bu çok önemli ve güzeldi. Mesela rakibin bir ani atağında topu önleyemeyen Serdar'ın kademesine Motta'nın girmesi gibi..

Bize, Serdar'a ilave olarak iyisinden bir sağ bek şart. Kalburüstü (Sosa kalitesinde) bir stoper şart. Bu ikisini herkes söylüyor. Bana göre ilave olarak bir de orta sahada ayağı top yapabilen biri daha lazım. Mesela Atiba kadar defansif ama aynı zamanda Sosa ile paslaşabilen, asist yapabilen, iyi top kullanan biri.. Ernst'in biraz daha iyisi yani.

Şuna da açıklık getirmeliyim: Takımın ancak yarısının iyi olduğunu düşünmeme rağmen şampiyonluktan söz etmemin iki sebebi var. Birincisi malum; ligimizin kalitesiz olduğunu düşünüyor olmam. İkincisi ise takımın diğer yarısının vasat olmasına rağmen takım oyunu ile, yardımlaşma ile açık vermeden mücadeleyi sürdürmesi. Takım bütünlüğünü de bu yardımlaşmalı, benim tabirimle "langırt takımı gibi" oyun sağlıyor.

Maçın dakika dakika ayrıntılarını ve birbirinden güzel fotoğraflarını Beşiktaş resmi internet sitesinden takip edebilirsiniz.
 

 

Bumerang - Yazarkafe

Google