Bir Planlama Hatası da Fernandes..

Beşiktaş Teknik patronu Bilic'in bana göre sezon başında çok önemli bir planlama hatası oldu: "En iyi oyuncum" dediği Fernandes'i oyun kurucu oynatmak.

Evet, Fernnades'i farklı kılan pek çok özelliği var. Ama saha içi oyun liderliği yapmasını engelleyecek bir takım özellikleri de var. En önemlisi yavaş oynaması. Çağdaş futbolun en önemli hücum organizasyonu, savunma güvenliğini azaltmış olarak üzerinize gelen rakibinizden kendi yarı alanınızda kapacağınız toplarla geliştireceğiniz hızlı hücumlardır. Böyle durumlarda Beşiktaşlı oyuncular ilk topu Fernandes'e atıyorlar. Atmaları da gerekiyor zaten, hocalarının verdiği görev böyle. Ama Fernandes ne yapıyor? Topu alıyor, basıyor, çekiyor, duruyor, dönüyor.. Savunmada az adamla yakalanmak istemeyen rakibin markajına düşüyor..Ona çalım atıyor. Kademesindeki de çalım atıyor.. O sırada rakip yerleşiyor. Beşiktaş'ın o sırada koşan tüm ani hücumcularına önlemini alıyor... Beşiktaş'ın hızlı atak şanslarının çoğu, Fernandes'in yavaş futbolu yüzünden başlamadan bitiyor.

Bana göre Fernandes dünyanın en iyi bir kaç ön bilerosundan (defansif orta saha oyuncularından) biri. Bir röportajında "İniesta ile yanyana oynamayı çok isterdim" demesinden, oyuna bakışını da anlıyoruz... Bu saatten sonra (bu kadar havaya sokulduktan sonra) Fernandes'i kalan Beşiktaş döneminde ön libero oynatabilir misiniz, o da ayrı bir problem tabi...

Bu nedenle bence Bilic Hoca taa sene başında saha içinde hücumları organize etme görevini Fernandes'e vermekle hata etti. Keşke geçen sezon sonu itibarıyla ekonomik sıkıntıyı atlattık diyen yönetim bir tane usta/deneyimli oyun kurucu transfer etseydi. Hatta bence devre arasında ligi bitmiş Brezilya'dan bulma şansı da var yönetimin.. Oğuzhan'ı ben de çok beğenerek izliyorum. Ama Beşiktaş'ın birinci oyun lideri olabilmesi için öncelikle Bilic'in Fernandes takıntısından arınması ve Oğuzhan'ın da biraz daha hem güçlenip hem de deneyim kazanması lazım. Beşiktaş kadrosunda usta bir oyun yönlendiricinin yanında bir sezon pişse çok şey kazanacaktır Oğuzhan..

Bumerang - Yazarkafe

Google