Kayseri'deki Beşiktaş

Kayseri’deki Beşiktaş

Kayserispor: 0 – Beşiktaş: 3

Hatçinsın sağ bekte olmadı. “Taş yerinde ağırdır”.. Bu adamı bir sol bek, bir sağ bek yapıp, asıl işi orası olanların yapamadığı işleri yapmasını beklemek yerine, bu adamı en verimli olduğu yerden, orta sahadan uzaklaştırmamak lazım. Bu, takımın orta saha hakimiyetini de öldürüyor…

Necip oyuna girer girmez orta sahayı toparladı. Orta sahada rakibin üstünlüğünü kıran, takım savunmasına katkı yapan genç futbolcu aynı zamanda hücuma da destek verdi.

Gökhan 7 maçtır sürünüyor. Dünyanın neresinde bu kadar uzun süreli kötü oynayıp da hala ilk onbirde oynayan oyuncu vardır? Canım kardeşim Holosko’m neden oynatılmaz? Hem adamın Beşiktaş forması altında başarısı (kendini ispat etmişliği) ve sakatlıktan sonra form tutmuşluğu da varken…

Olcay nihayet çok iyi oynadı. Kendisinden her maçta aynı “oyun tarzını” bekliyoruz. Her topa, gole yönelik düşünce içerisinde bakmalı. Savunmaya da böyle yardım etmeli. Aferin.

Eneramo “artık beni onbirde oynatsanız nasıl olur” der gibiydi. Ben olsam bu hafta Konya maçında Almeida ile çift santrfor oynatırım. Kanatlardan bir türlü top alamayan Almeida, arkadan atılan hemen hemen bütün yüksek topları indirdi ama etrafında alacak adam yoktu. Eneramo ile birbirlerini çok iyi tamamlayabilirler. En azından bir denemek lazım. Antrenman denemesinden bahsetmiyorum, maçta denenmeli..

Oğuzhan biraz daha güçlenmeli, kendisine çok ihtiyacımız var.

Fernandes her maçta aynı aslında. Yanındaki adamlar iyiyse o da faydalı işler yapıyor; etrafı verimsizse o da sönük kalıyor..

Veli Maşallah taş gibi. Bu sezon orta sahayı ayakta tutan 3 isim var zaten: Hatçinsın, Veli, Necip. Veli’yi çok teknik olmadığı yönünde eleştirenler var. Bence de evet. Ama orta sahanın savunmaya yönelik işini çok çok iyi yapıyor. İnce işleri birlikte oynadıkları Fernandes ve Oğuzhan yapsınlar…

Ersan, enteresan bir şekilde savunmanın en iyisiydi.

Motta’nın hırslı görüntüsü bile özlediğimiz ruhu sahaya yansıtıyor. Kendisinden çok memnunum. İkinci sarı kartı çok ağır bir karar oldu. Ama onu da tıpkı birinci sarı kartı gibi hırsından yedi. Hırsını devam ettirmeli ama kontrol etmesini de öğrenmeli.

Allah yüzümüze baksa da, MHK geçen sezon yaptığını tekrarlamasa; çift sarı karta dünyanın her yerinde 1 maç ceza verilirken Fernasdes’e yaptıkları gibi ‘adeta fener maçında oynayamasın diye’ 2 maç ceza vermezler İnşallah çocuğa…

Kerim sabırla çalışmaya devam etmeli. Olacak..

Sivok “aynı Sivok’a” yakın oynadı. Bu sezon savunmanın vazgeçilmezi.

Tolga’yı “iyi ki transfer etmişiz”…

Bilic biraz daha cesaretli olmalı. Tabi bu cesareti gösterebilmek için daha çok puan toplaması lazım. O da maceraya atılmak istemiyor. Hak veriyorum..


Maçın ayrıntılarını BJK resmi internet sitesinden takip edebilirsiniz:






.

Bumerang - Yazarkafe

Google