Beşiktaş İyi Başladı

16.08.2015
Mersin İ.Y. 2 - 5 Beşiktaş

 

Son 14 sezonun 12'sine deplasmanda başlayan Beşiktaş, bu eşsiz fikstür tesadüfüne aldırış etmeden sezona müthiş bir giriş yaparak, ilk haftanın lideri oldu.

Mersin'in yapış yapış Ağustos sıcağında gecenin 10'unda oynanan maça fırtına gibi başlayan Kara Kartal, ilk golü bulana kadar dakika başına 1 gol pozisyonu yakaladı! Bu sıcak deplasmanda 3 gol birden atan Cenk Tosun, gecenin yıldızı oldu.

Orta sahada Oğuzhan'ın muhteşem oyunu akıllarda yer etti. Takımı hücum alanına yerleştiren, attığı paslarla hücumu yönlendiren ve takım arkadaşlarını gol pozisyonlarına sokan Beşiktaş'ın genç yıldızı Oğuzhan 3 de asist yaparak hem geceye hem de ilk haftaya damgasını vurdu.

Oğuzhan'ın bu harika performansında en büyük pay sahibi ise şüphesiz orta sahadaki bütün delikleri tek başına kapatan ve yüzde yüze yakın anormal bir isabetli pas yüzdesiyle oynayan Atiba oldu.

Yeni transferler Beck, Tosic ve Rhodolfo bu takımı sezon boyunca sırtlayabileceklerini gösterdiler. bana göre Rhodolfo'nun yanına ayağı çok çabuk bir stoper daha olursa, takım özellikle Avrupa maçlarında çok daha rahat eder. Ersan bu maçta çok iyiydi. Özellikle ilk toplara müdahalelerde başarılıydı, söylemeden geçmeyelim.

Maça forvet arkasında başlayan Quaresma ilk maçta eski yerinde çok oynamadı. Aslında forvet arkasındaki üçlü Olcay, Quaresma ve Töre özellikle ikinci yarıda sık sık yer değiştirerek rakibin savunma dengesini bozdular. Töre 60'tan sonra çok yoruldu. 90 dakika sahada kalmasına ve Beşiktaş 5 gol atmış olmasına rağmen Töre bunların hiç birinde yoktu. Bununla birlikte adam eksiltmedeki meziyetlerini kullanarak rakipten bir oyuncuya sarı kart, bir oyuncuya da ikinci sarıdan kırmızı kart gösterilmesini sağladı. Olcay ikinci yarı yer değişiklikleriyle birlikte daha etkili oldu.

Son 10 yılın istatistiklerine göre oynadığı dakika başına en yüksek gol oranına sahip santrfor olan Mario Gomez son 15 dakika sahadaydı. Ataklarda iyi yer tutan Alman golcüye bir türlü pas atamayan yorgun Beşiktaş orta sahası, sonraki maçlarda bunu telafi edeceğinin sinyallerini fazlasıyla verdi. İkinci yarıda oyuna giren Kerim attığı çalımlar ve perdeyi kapatan şık golüyle hocasına ben hep hazırım mesajı vermeyi bildi.

Beşiktaş iyi başladı. İnşallah iyi de bitirir.


Maçın tüm ayrıntılarını Beşiktaş resmi internet sitesinden takip edebilirsiniz:
http://www.bjk.com.tr/tr/haber/63313/mersin_i_y_2_besiktas_5.html



Bumerang - Yazarkafe

Google